Brasserie locale et engagée au coeur de Bruxelles

Soutenez la brasserie surréaliste : un endroit hors du commun alliant micro-brasserie locale, gastronomie, beer shop et art space.

par Brasserie SURRÉALISTE

Bruxelles, Belgique
Succès
Prêt rémunéré
5%
109 945 € collectés
Objectif de 100 000 €
109 %

Taux d'intérêt
5%/an
Durée
Échéances
mensuelles
Différé
amortissable avec différé de 6 mois
Montant minimum
50 €

Fiscalité

Les intérêts de ce projet sont exonérés du précompte mobilier

Voir les risques - Voir la fiscalité - Voir les conditions


Projet financé

le 30 octobre 2021

Cette collecte est terminée.
Retour aux actualités

NEDERLANDSTALIGE VERSIE

Een iconisch gebouw in het hartje van Brussel  waar een microbrouwerij, een bierwinkel, een kunstruimte en de gastronomie samenkomen.

In 2018, na jaren ambachtelijk brouwen in onze garage, hebben wij beiden besloten  om ons ontslag in te dienen en onze eigen brewpub op te starten. Op hetzelfde moment, lanceerde  we ons eerste bier, de Surréaliste Pale Ale, dat bij collega’s gebrouwen wordt en de aandacht trekt van alle hop liefhebbers. 

Eind 2019. Na een lange zoekperiode en administratieve verplichtingen, hebben we ons in het fabuleuze art deco gebouw van 1932 in de Dansaertbuurt gevestigd. Het gebouw was al een tiental jaren verlaten, maar had een mooi verleden als een bananenpakhuis, eengarage en uiteindelijk een modeshowroom. Onze visie was  om er een surrealistische plek rond bier van te maken. De schoonheid en complexiteit van het gebouw bleef  ons verrassen.
 

Begin 2020. De banken geloven in ons project. De brouwzaal is bestelt, alsook hetmateriaal dat uit Italië komt en in de kelder opgesteld zal worden. Op het gelijkvloers, kuisen  en ontmantelen we de honderden vierkante meters gyproc scheidingswanden die de pracht van dit industriële gebouw verschuilden. Tijdens het opkuisen ontdekken we verborgen vensters en kaders van een andere tijd.

Lente 2020. In volle corona-crisis, die voor de nodige angst en onzekerheden zorgde, beslissen we om onze  eerste succesvolle crowdfunding campagne te lanceren.. De deelname van al onze vrienden alsook van onbekenden heeft  ons een fantastische energie gegeven. 


Herfst 2020. We proberen zoveel mogelijk vooruitgang te boeken met de werken. De kelder moet zo snel mogelijk klaar zijn om de brouwzaal te kunnen installeren. We botsen natuurlijk tegen logistieke uitdagingen zoals het transporteren van de biertanken in de kelder via een steile helling.

Op het gelijkvloers blijven we afbreken, schuren we oude bakstenen… De vloer toont drie generaties aan materiaal met een parketvloer uit de jaren 80, een plaveisel uit de jaren 50 en tenslotte een vloer van glazen tegels die over heel de lengte van het gebouw loopt.


November 2020. We mogen eindelijk de biertanken installeren, exciting! Het begin van een real-life Tetris spel dat drie weken duurt en net op tijd voor de eindejaarsfeesten klaar is. 2021start op de best mogelijke wijze: met het brouwen van ons eerste bier Surréaliste. 
 

Sinds begin 2021, zijn we op alle fronten tegelijk bezig. Brouwen, verpakken, leveren en  de werken blijven vorderen. We brengen onze eerste jaargangen uit, die ter plaatse vers ingeblikt worden. Surréaliste, Double Trouble of Dream collection, alle drie IPA’s die telkens een soort hop in de kijker zetten. Nu we het materiaal goed kunnen gebruiken, lanceren we een nieuwe smaak ‘Venus effect’, een zure Gose met een vleugje zout. 
 

Zomer 2021. De laatste fase en het doel is om een SURREALISTISCHE plek te creëren. Maar dromen hebben een prijs. Door de crisis, stijgende grondstofprijzen en de verrassingen op de bouwplaats moeten we opnieuw geld inzamelen om verder te kunnen evolueren. Deze crowdlending campagne zou het mogelijk maken om alle werken af te ronden. De financiering zal ons ook in staat stellen om te investeren in een nieuwe uitrusting om onze groei alsook de sterke vraag voor onze bieren te ondersteunen. Onze 20HL tanken zullen binnenkort te klein zijn. Twee extra tanks van 40 HL zullen onze productiecapaciteit verdubbelen.

Het surrealisme is meer dan een artistieke stroming maar eerder een gemoedstoestand. De beweging ontwikkelt zich rond transgressie en insubordinatie van de norm. Schoonheid wordt geboren uit het onverwachte. Deze waarden inspireren onze filosofie. De video die we hier tonen is een inleiding tot deze artistieke benadering, één van onze zalen zal trouwens helemaal gewijd zijn aan videokunst. We wille jonge kunstenaars eren : muzikanten, straatartiesten, DJ’s, chef-koks en vele anderen.

Het zal een unieke plek zijn met 1500M2 speelruimte! De brouwerij in de kelder zal het mogelijk maken om workshops en corporate events te organiseren. Op het gelijkvloers is het eerste deel een wintertuin met daarachter een bar en een restaurant in de hoofdruimte. In de mezzanines zullen we chill-out ruimtes installeren om overdag een kopje koffie te drinken of te werken. Een bierwinkel die je zeker en vast zal verrassen (meer zeggen we er nog niet over ;) ). Tenslotte zal er ook een ruimte zijn die gewijd is aan kunstwerken en tijdelijke tentoonstellingen om vernieuwing te brengen. Voor ons is een plaats als een persoon - het moet leven, evolueren, dromen. 
 

Naast een selectie van gekke lekkere bieren die, ter plaatse, vers gebrouwen worden zullen ook bieren van gast brouwerijen verkocht worden en zal onze taproom een eenvoudige maar creatieve keuken aanbieden met lokale producten. Ons doel is om een echte levensplek te creëren die deel uitmaakt van de nieuwe dynamiek van het centrum van Brussel. 

Jij kan ons helpen om 200.000 euro in te zamelen voor dit project door middel van een lening tegen een rente van 5% gedurende 5 jaar.

Bovendien krijg je 5% korting op al onze bieren in take away en op de webshop. 

Waarvoor dient de fondsenwerving ? 

 

Dankzij jullie hulp zullen we de laatste fase van de werken van de taproom kunnen financieren. 

  • Renovatiewerken : 40.000€
  • Verlichting : 30.000€
  • Houtwerk (banken, toonbanken,...) : 30.000€
  • Meubilair en decoratie : 40.000€
  • 2 tanken van 40HL : 60.000€

We hebben je hulp nodig om de brouwerij Surréaliste naar de Droomplaneet te brengen.

En we tellen de dagen af om je te mogen verwelkomen. 

Bedankt allemaal voor jullie steun! 


Dank u allen voor uw steun ! 

CHEERS

Succès
Prêt rémunéré
5%
109 945 € collectés
Objectif de 100 000 €
109 %

Taux d'intérêt
5%/an
Durée
Échéances
mensuelles
Différé
amortissable avec différé de 6 mois
Montant minimum
50 €

Fiscalité

Les intérêts de ce projet sont exonérés du précompte mobilier

Voir les risques - Voir la fiscalité - Voir les conditions


Projet financé

le 30 octobre 2021

Cette collecte est terminée.
Vous aimerez peut-être

Mie.nimaliste, une boulangerie bio au levain naturel

Nivelles, Belgique
J-13
Don avec contrepartie
10 082 € collectés
84 %

Un retour à l'essentiel : de la farine, de l'eau, du sel. Du levain! Du pain digeste, riche en arômes et qui se conserve !

par Sophie Mascré et Guillaume Perdaens

Création d'un puits d'Âme Hour

Houyet, Belgique
J-19
Don avec contrepartie
10 080 € collectés
100 %

Forage d'un puits pour assurer la pérennisation et le développement des activités et de la vie du maraîchage et du hameau d'Âme Hour.

par Valerie WATELET pour la fondation l'Abeille et le chêne
Etre averti du lancement
Prochainement

Une brasserie locale et artisanale

 
Prochainement
Prêt rémunéré
4%

Accompagnez une brasserie dans son développement commercial en circuit-court.